logo-CEM

Ctra. de la Font Picant, s/n
17403, Sant Hilari Sacalm

info@cemsanthilari.cat
Telèfon 972 86 97 62
Whatsapp 627646740


De dilluns a divendres
7.00 - 22.00h
Dissabtes
09.30 - 19.30h
Diumenges i festius
09.30 - 13.30h

Instagram

Facebook


Omple el formulari i et respondrem tan aviat com sigui possible :)

10—09—2020

Entrevista a l’Isaac Riera

Corredor d'Ultratrails i coordinador de la secció de running del CEM

L'Isaac Riera, el responsable de la secció de Running i tècnic assessor del centre esportiu municipal, ens parla del repte que s'ha marcat, del recent fitxatge per l'equip d'ASICS i de les noves propostes de la secció per la nova temporada.

Pregunta – On neix la idea d’aquest projecte?

 

Resposta – Fa anys, des que vaig començar a córrer per muntanya, m’ha atret la idea de pujar cims des de casa, encara que hagués de cobrir una distància més gran que si ho fes per la ruta que hi va tothom. Des que visc a Sant Hilari, cada cop que entreno, passo per algun lloc on es veu el paisatge del Montseny i de Les Guilleries. Així em va sorgir la idea, esbojarrada, de sortir de casa i unir-les pels camins on normalment entreno i veure quina distància, desnivell i temps invertia a fer-ho. Degut a la pandèmia s’han aturat les competicions importants i per això vaig pensar que era el moment idoni per desenvolupar el projecte i fer-lo realitat.

 

P – Com ho podem fer per seguir-te en aquest repte? 

 

R – Tindré un enllaç al meu perfil d’Instagram en el que, clicant, podreu veure el meu pas en temps real. Hi haurà un timing dels punts de pas amb l’hora aproximada d’arribada i també anirem penjant, durant el dia, publicacions i històries a les xarxes socials on podreu seguir l’actualitat del recorregut. Sortiré a les 4 del matí del divendres des de la plaça Moragues i calculo arribar a la mateixa plaça al voltant de 2/4 de 8 de la tarda del mateix divendres. Des d’aquí també m’agradaria demanar que tots aquells que vinguin a veure’m durant el recorregut  o a l’arribada portin mascareta i mantinguin distància de seguretat.

 

P – Quin és l’atractiu d’aquesta zona de les Guilleries? Imagino que és un bon espai pels amants de les curses de muntanya.

 

R – És una zona impressionant, amb molts corriols i camins perfectes per entrenar i practicar el trail running. A més a més, és una zona un xic desconeguda, cosa que fa difícil que s’acumuli molta gent a cims i camins. Això em permet connectar amb la natura de manera diferent i més íntima que en llocs amb més afluència de gent. Un fet que a mi personalment m’agrada molt. Per mi, córrer és una manera de connectar amb mi mateix i fer-ho pels llocs tan salvatges i bonics que tenim a Les Guilleries és genial.

 

P – Parles d’ultratrails i recorregut de trekking. Pot ser un bon recorregut per a tots els públics?

 

R – Aquest recorregut neix també amb la idea que pugui consolidar-se com un recorregut marcat tot l’any , de manera que tothom pugui venir a conèixer la nostra terra durant un dia (estil ultratrail) o estant-hi més d’una jornada (estil trekking, com un Cavalls del Vent o Carros de foc). És una idea amb la qual estem treballant conjuntament amb l’Ajuntament i que a mi personalment em faria molta il·lusió.

 

P – Quin ha de ser el procés d’un corredor novell que es vol iniciar en curses d’ultra resistència?

 

R – Tot és un procés i no s’ha de voler córrer massa. El cos necessita temps per aconseguir adaptacions tant a nivell muscular com a nivell orgànic, metabòlic, etc. El meu consell seria gaudir al màxim de córrer i de la muntanya, tenir un entrenament programat per un professional de l’esport i anar augmentant poc a poc de distància. Si ho fas de qualsevol altra manera, el més probable és patir una lesió, tenir problemes de salut i arribar a avorrir l’esport.

 

P – Imagino que portes un pla d’entrenament molt específic. En què consisteix?

 

R – Entreno cada dia, entre dues i tres hores al matí. A la tarda, de dilluns a divendres, faig les activitats dirigides del CEM: el Vine a córrer, l’espining, la tonificació, etc. Els caps de setmana els dedico a fer les tirades llargues i a les tardes descanso. Des de fa anys entreno seguint les pautes d’un preparador físic que em marca els entrenaments segons els objectius que ens hem anat fixant i els resultats han sigut molt bons. Em podria organitzar els entrenaments jo mateix, però crec que autoentrenar-se és complicat quan t’agrada tant córrer. Quan ho feia sempre acabava fent més del que em tocava en els entrenaments.

 

P – Recentment has anunciat el teu fitxatge per l’equip ASICS. Quina valoració en fas?

 

R – Sí, és un pas important per mi perquè és una gran marca que tothom coneix i em permetrà dedicar més temps al que més m’agrada. A part és una gran motivació per seguir entrenant més seriosament i plantejar-me nous objectius.

 

P – Què li diries en un nen/a que es pot emmirallar en tu?

 

R – Que gaudeixi de l’esport i no tingui gens de pressa. Que tot arriba al qui mai es rendeix i que entrenar és una cosa que ja tindrà temps de fer. Que ara el que ha de fer és divertir-se jugant i corrent per la muntanya, sense pressions per competir ni per millorar. Ha de viure l’etapa en la qual es troba perquè arribarà un dia que, si vol seguir millorant, haurà de començar a entrenar seriosament i llavors s’adonarà que ha perdut el temps de gaudir sense tenir en compte el cronòmetre.

 

P – Alguna novetat per la secció de running del CEM? Què ens pots avançar?

 

R – Cada temporada el grup de running ha anat creixent molt. Actualment, tenim un grup nombrós de més de 30 persones adultes que vénen a córrer i que participen en curses. Cada any intentem incorporar novetats i crec que ha arribat el moment d’oferir la possibilitat de tenir entrenaments personalitzats per aquells corredors que vulguin. Això els permetrà seguir progressant, ja que els entrenaments s’adaptaran segons els objectius i la situació personal de cada corredor o corredora. Això no significa que no podran seguir fent la seva rutina al CEM, ja que dins l’entrenament es tindrà tot en compte i cada setmana rebrà una pauta d’entrenaments nova que l’ajudarà a què no siguin monòtons i seguir amb la motivació alta per poder complir els seus objectius.

El grup infantil seguirà en la mateixa direcció. Crec que s’està treballant molt bé amb els petits atletes i, la unió de jocs- natura-córrer amb l’entorn privilegiat que tenim a Sant Hilari, segur que farà que els petits segueixin millorant i gaudint sempre amb la filosofia que explicava al punt anterior. Ara els toca gaudir i ja arribarà el moment de lluitar contra el cronòmetre.

 

Moltes gràcies Isaac i molta força per aquest gran repte que t’has marcat. T’estarem esperant a l’arribada.

Entrevista a l’Isaac Riera